Inspiration !

Sherah | 22 | AOR
Ayah's little princess and Umi's little helper | A dreamer


Drafting SPRING IN SEOUL.




"The only people who truly know your story are the ones who help you write it"
-Unknown-
"Treat your parents with loving and care, you will only know their value when you see their empty chair."
-Unknown-
"Our parents prayer is the most beautiful poetry and expectations."
-Aditia Rinaldi-


New journey starts here
Friday, 25 April 2014 | 0 sweet(s) |
Assalamualaikum follower(s) and silent reader(s). Ok sejujurnya den lupa den bahasakan diri den apa dalam blog ni. Aku ke Sherah? Hm -_- Whatever lah. I will go with Sherah harini.

So many things to tell. Mana nak mula pun taktau :D I think I should start with transferring matter. So now Sherah no longer student Albukhary International University (AiU). Sekarang Sherah study kat APU (Asia Pacific University). It's located in KL . Kalau tau Technology Park Malaysia (TPM), haa ! APU dalam tu :D

Sherah masih lagi ambil course yg sama. Tak tukar pun even diberi pilihan untuk tukar :D Because I fell in love with IT and i love IT and I want to know more about it and and please ! Aku sayangkan kau dunia IT. Please love me too :D hehehe

InsyaAllah level 2 nanti Sherah akan ambik specialism Network Computing sbb sekarang Sherah level 1 so kena buat IT general dulu.

Sherah taknak bandingkan cara belajar, lecturers, kelas, labs and so on antara AiU and APU because it's totally different and i love both. Ada kelebihan dan kekurangan masing2. But for me as long Sherah boleh belajar dan terus belajar, I will be fine with it.

About hostel, dulu AiU memang betul hostel sebab Sherah memang stay dalam U. Suasana U. APU tak sediakan hostel macam AiU. But dorg sediakan few types of apartment. Nak pergi kelas kena naik shuttle bus yg disediakan. Boleh jugak nakpi dengan transport sendiri but kereta pun takdo so naik bas je la mudah :D

Bangunan berkaca 4 tingkat. Main campus.

Orientation Day (AiU Intake)

Orientation Day. Semua nampak smart je maklumlah kat AiU tkde dress code. Sampai sini semua formal. Dah tak kenal dah. Ni ke budak AiU? hehehe

Apartment secara kasar haha. The Academia. Sherah ambik bilik triple sharing dgn Naza. Satu katil kosong, Sape nak join? ;P


Pemandangan dari tingkap bilik Sherah. Tingkat 12 baq hangggg :p 






Will update more soon. Assalamualaikum.



Previous Post . New Post