Inspiration !

Sherah | 22 | AOR
Ayah's little princess and Umi's little helper | A dreamer


Drafting SPRING IN SEOUL.




"The only people who truly know your story are the ones who help you write it"
-Unknown-
"Treat your parents with loving and care, you will only know their value when you see their empty chair."
-Unknown-
"Our parents prayer is the most beautiful poetry and expectations."
-Aditia Rinaldi-


#50FactsAboutMe
Wednesday, 4 June 2014 | 0 sweet(s) |
Assalamualaikum and Hi. Tadi aku blogwalking and jumpa satu blog yang buat #50FactsAboutMe in one of her post. Same with me, dia pun dapat hashtag ni from twitter. She said that she's interested in "doing" it in her blog instead of twitter and i got this idea from her. Betul jugak. Rather than semak-semakkan twitter , better aku buat dekat blog :D

Aku plan taknak masukkan apape macam biodata. Means aku nak buat more ke arah sifat, sikap and so on. Susah sikit kot but I'll try hard on this. I promise ! \huhu/ So here we goes ... #50FactsAboutMe !!




  1. Aku takde favorite color. Org cakap kalau takde fav color ni, takde pendirian. But, itu lah aku. I never stick on satu color. Selalu tukar-tukar :D
  2. Aku suka berimaginasi. Most of the time, kalau aku sesorang, earphone in, music on, aku kuat berimaginasi. Macam-macam aku fikir & bayangkan.
  3. Kawan-kawan selalu cakap, aku ni kalau suka mesti dekat org tak hensem. Aku pun taktau kenapa, yang org nampak tak hensem tu la yg menarik minat aku nak tgk. Mungkin sbb aku sedar diri kot haha \faham la sendiri/
  4. Suka patah-patahkan jari bila mengantuk especially dalam kelas
  5. Bangun tido, mesti nak minum air. Tepi katil ade satu botol air masak. 
  6. Sebelum tido minum susu. This one, aku perasan lately ni laaa. Selagi tak minum susu macam tak boleh tido \bajet baby/
  7. Suka bagi surprise kat orang. Aku jarang cakap plan aku. Contoh kalau aku nak balik Rumah Mak, aku tak bgtau pun. Tak tau dah sampai
  8. Diam bila marah. Diam bila sedih. Diam bila lapar. Diam bila tengah fokus. Diam bila crush kat sebelah.
  9. Bising bila dengan family. Bising bila jumpa kawan. Bising bila musuh lalu.
  10. Sedang berusaha kearah yang better. People who know me know how I used to be. Doakan aku yea !
  11. Prefer subs english utk cerita korea//jepun//thai and blablabla but when it comes to cerita omputih, aku nak subs malay 
  12. Selain time mengantuk, time aku fikir nak tulis ape pun aku patah-patahkan jari 
  13. Kadang-kadang aku pusing-pusingkan pen. Kekadang tu pusing sampai tak sedar dah berkhayal
  14. Jarang tido bila otw nak kemana-mana especially tempat jauh mcm balik kampung. Aku takut sebenarnya..
  15. Aku ada bantal peluk panjang yang aku panggil "abang" and bantal busuk yang aku panggil "sayang"
  16. Aku pantang orang pakai barang aku tak mintak kebenaran. Even kalau aku benarkan pun lepas dia mintak, aku still akan rasa annoyed kalau dia guna sampai lebih dari tuan
  17. Selalunya kalau ada lagu baru yang aku minat aku akan ulang lagu tu sampai aku bosan or sampai ada lagu lain yg aku suka
  18. i'm a pro stalker. tak percaya ?
  19. aku ade satu preference ciri-ciri lelaki yang aku suka dimana kalau aku bgtau org, dorg takkan bg respond sbb entah apapa. Ini pun kira preference ke ?! Hm aku suka gamer.
  20. Aku suka gamer sbb aku suka tgk org main game. Aku suka main game. Tp aku pantang org tgk aku main game. Faham?
  21. Suka baby and budak kecik. Budak sekolah rendah pun aku suka layan. Jangan nangis ja. Nanti aku blur taktau buat apa 
  22. Tak suka pick up phone dekat public sbb aku taknak ganggu org sebelah and aku pun taknak org sebelah ganggu aku \means aku taknak dia dengar apa aku ckp/
  23. Bila aku geram plus marah, aku gigit bibir or lagakan kuku ibu jari. Pernah luka plus berdarah gara2 buat ni
  24. Aku tak akan cakap bila aku sedih. And aku pun taknak sesapa cakap dengan aku. Aku prefer berbual tanpa keluarkan suara. Sebab tu bila aku sedih aku akan tegur org kat FB wasap wc sesuka hati
  25. Aku belajar edit blog dari blog-blog yg buat tutorial. Blog aku sekarang, 50% hasil kerja sendiri dimana aku sendiri yang baca code, aku sendiri yang tukar-tukar dan godek-godek code tu.
  26. Aku suka main code. But untuk edit blog je laa. 
  27. Pernah ambik tempahan blog secara percuma lepas SPM dulu sebab bosan. Mungkin dari situ aku rasa nak ambik IT
  28. Aku jarang tegur kesalahan orang. Aku prefer diam and perhatikan pastu fikir cemana nak avoid. That's all. Malas nak gaduh. 
  29. Dah nak masuk 20 tapi tak pandai masak lagi. 
  30. Disebabkan aku anak first, bila dah nak masuk 20 ni aku dah mula fikir umur berapa aku nak kahwin.
  31. Sejujurnya aku taknak kerja bila dah habis belajar. Nak terus kahwin and stay at home dengan certificate tu. Haha ! Entah. Aku nak duduk rumah jaga anak. Taknak org lain jaga. 
  32. Pernah ada cita-cita nak jadi pereka fesyen suatu masa dahulu sebab aku suka melukis but then aku gagal pujuk parents nak ambik Seni masa form4 and i end up ambik pure sc and now budak IT
  33. Aku paling benci orang hempas pintu !
  34. Aku prefer travel sesorang. Lebih tenang and takpayah fikir org lain. Bila lapar, aku makan. Nak pegi sana,sini takpayah tanya sesapa. Ikut hati, ikut kaki. 
  35. Kadang-kadang aku sendiri tak perasan, tangan aku akan automatik picit-picit batang hidung. Tau-tau je dah buat 
  36. Aku suka bucu bantal 
  37. Mulut aku biasanya mesti terbukak sikit bila aku terlalu fokus on something like tgk tv ke..
  38. Aku tak guna semua jari untuk typing. Selalunya aku guna jari telunjuk tangan kiri, jari tengah tangan kanan and jari telunjuk tangan kanan untuk tekan "space". Yang lain aku guna jarangggg sgt !
  39. Aku tak berminat sedikit pun nak pakai cincin. Rasa geli taktau kenapa.
  40. Aku boleh hidup tanpa phone. Buktinya, aku boleh pergi kelas dan tinggal phone untuk charge sepanjang hari . Maceni la hidup org takde boyfriend kan.. haha
  41. Katil aku wajib melekat dekat dinding sbb aku suka baring dan kaki kat dinding. Banyak la gaya aku buat sampai kekadang org tgk pun malas nak layan org gila
  42. Bila aku mengadap laptop, aku akan duduk bersila or meniarap. Kadang-2 bila tgk movie aku baring and letak laptop atas badan.
  43. Pemalas nak makan. Selalunya aku akan makan bila lapar sangat and tak akan makan kalau aku malas even though aku lapar. Terus tido je
  44. Bila org cerita masalah dgn aku, biasanya aku akan diam and angguk-angguk. Sebab aku tau org cerita bukan sbb nak kita bg idea ke apa, dia nak luahkan je. So I try my best to be a good listener walaupun kadang-kadang dying nak ckp haha
  45. Tak pernah ada haiwan peliharaan sampai umur aku 19 tahun, ayah aku belikan rabbit untuk kami 5 beradik.
  46. Aku lahir kat KL, dibesarkan di Alor Setar dan aku ckp KL. Many people ask why, sebabnya, aku duduk rumah, kami tak cakap Kedah ! Aku boleh guna loghat utara but untuk org yg faham, aku cakap la. Kalau aku cakap Kedah dgn org Johor, susah nak explain
  47. Tak pernah bercinta, tak reti bercinta, dan tak tau dah ready ke belum nak bercinta
  48. Baru aware pasal skincare. Dulu masa sekolah pantang bila tgk org terlebih jaga kulit ni terutama muka, and now menyesal pulak tak jadi macam tu
  49. Tak pernah ambik kelas music or yg sewaktunya dengannya lah. like swimming ke ape. sbb umi ayh tak pernah "galakkan" kami kearah tu. But i used to have my own tutor. Tkde la private mane. Just aku sorg je student . So rasa macam private tutor laaa 
  50. Pernah jadi "penduduk" hospital selama sebulan gara-gara demam panas masa umur aku 10 tahun

Yeayyy !!! I'm done ! Alhamdulillah... 3 jam jugak la aku buat benda ni hahah. Just like I said kat atas, aku tak buat macam biodata. So susah sikit la. And tak banyak pasal family or kawan kan? Well, its #50FactsAboutMe . Kalau ade facts about family or friends nanti aku tulis banyak-banyak pasal dorg okay :D

So, i think that's all. Thank you for reading. Will update more soon.. Assalamualaikum..







Previous Post